hát legyen!!!

2008\04\27

Egy álommal kevesebb…

A múltheti fantasztikus játékot most nem sikerült megismételni. Hiába játszott Görbe, látszott rajta a kiesett idő, és hogy még nem az igazi. De felesleges mentségeket keresni, sajnos el kell ismerni, hogy nem voltunk jók. Semmi nem akart össze jönni, és ez a játék egy orosz „válogatott” ellen kevés. A furcsa az, hogy nem vagyok csalódott, inkább csak nagyon-nagyon fáj. Szerettem volna, ha végre bejutnak a BL-döntőbe, szerettem volna boldognak látni őket. De egy rossz szót sem érdemelnek, hisz bármi is történt, ez egy felejthetetlenül jó szezon, és még a bajnoki cím is itt van a kapuban… remélem belépünk rajta…

= = =  CSAK AZ ETO!!!!! = = =

kézilabda

2008\04\27

Jó napot kívánok! Bemutatkoznék: Vodka vagyok. Azt, hogy miért lettem ilyen névvel megáldva, a kisebb-nagyobb beütéssel rendelkező lakótársamtól kéne megkérdezni. Csak csendben súgom meg, szerintem nem normális. De el ne árulják neki, mert még megvonja a napi kimenőmet. Nagyon tetszik a fürdőszobája, ha lehet, mindig ott tanyázok. Már megpróbáltam bemászni a fürdőkádba is, de még nőnöm kell. Viszont a WC mellett elég otthonos. Egyelőre ennyi a helyzetjelentés, még nem igazán néztem körbe, megyek is, és járok egyet. Folyt. Köv.

Hello! Itt Narancs, az ajtó elől. Hiába kopogok folyamatosan, nem engednek ki, pedig szeretnék ott is körülnézni. Reggel kaptunk enni, sikeresen el is ettem Vodka elöl. Most az előszobában vertem sátrat, tetszik a sok kocka, azokat számolgattam egész délelőtt. Csak belekeveredtem, ezért most megyek és elkezdem elölről. Majd még jövök…pá-pá

vodka narancs

2008\04\26

És a győztes nevek: ……Vodka és Narancs….. már most imádom őket… holnap igyekszem képet is felrakni róluk. Szóval a lufi-, és a plüss teknős mellé megérkeztek az élők is, így elmondható, hogy nagycsaládos lettem…. és ez jó :-)

2008\04\26

Ma megérkeznek a lízingelt teknőseim, és még nem tudom, mi legyen a nevük. Mivel egy fiú, egy lány, a történelem minden párja szóba jöhet, ezért a bőség zavarával küzdök.

Jancsi és Juliska
Trisztán és Izolda
Rómeó és Júlia
Antonius és Cleopatra
Ádám és Éva
Bonnie és Clyde
Csongor és Tünde

Bár nálam most a Smith és Wesson a befutó, mint a jó öreg fegyver. De szavazatokat várok, és újabb ötleteket is, hogy aztán teljesen megzavarodva minden nap más-más néven szólítsam őket… míg teljesen identitás zavarosak nem lesznek….

vodka narancs

2008\04\25

„88 Minutes” – Mit tesz az ember fia, ha telefonon közlik vele, hogy 88 perc van hátra az életéből? Hát én valszeg 87 percet azon töprengenék, hogy miért pont 88… de Al Pacino szerencsére nem szőke… és ezért kapunk egy egész pörgős akciófilmet. Bár néha zavarba jöttem… mert ugyan tisztában vagyok vele, hogy borzalmas az időérzékem, és ezért amikor 1 perc alatt eltelik 20, azt nem teszem szóvá, de amikor 20 perc alatt telik el 1, na az receptért kiált… ide nekem, hogy kell ilyet csinálni!! És még egy… (istenem, ma ilyen kekec vagyok)….húzza, húzza, húzza a feszültséget, majd egyik pillanatról a másikra pofán vág a megoldással. Semmi előkészület, végső macska-egér keresgélés… bemegy, oszt ott van… há ne tessék má ilyen hamar lelőni a „poént”… De mindent összevetve, nekem tetszett… és azért kiderül ám miért 88 az a perc…

film

2008\04\25

Gyerekkatonák. Több, mint 300ezer gyerek harcol világszerte; erre emlékeztet minket Luis Mandoki 2005-ben készült filmje, a „Voces inocentes”, azaz „Az ártatlanság hangjai”. Nem egy könnyed délutáni mozi. Találtam egy cikket arról, hogy hogyan készült a film, és mindenféle kommentár helyett, azt hiszem, éppen eleget mond arról, hogy miért szorult el a torkom jó párszor miközben néztem.

A rendező mondta:
„A téma talált meg engem. Reklámfilmet forgattam, és az egyik színész, Oscar Orlando Torres azt mondta, megmutatná a forgatókönyvét. Általában gyanakodva fogadom az ilyen ajánlatot, Hollywoodban ugyanis mindenkinek van legalább egy forgatókönyve. De mivel rokonszenvesnek találtam a fickót, elolvastam. Kiderült, hogy egyike azoknak a gyerekeknek, akik túlélték a Salvadorban történt vérengzéseket. A kész filmnek körülbelül húsz százaléka volt benne a forgatókönyvben. Sok munka volt még vele. Azt mondtam: "Elvállalom a filmet, de tudni akarok minden apró részletet." Az emlékezés fájdalmas folyamatnak bizonyult, és hónapokon át tartott. Oscar terápiának nevezte. Voltak pillanatok, amikor nagyon bedühödött rám, amiért felszaggatom a régi sebeket. Rosszul éreztem magam emiatt. Előfordult, hogy a forgatáson éppen hozzá fordultam volna egy-egy technikai kérdéssel, például hogy hova rakjuk a matracokat, de csak hűlt helyét találtam. Egy sarokban sírt. A régi megpróbáltatások helyszínén újra átélte a múltat. Nagy bátorságról tett tanúbizonyságot, hogy végigcsinálta velem a filmet. Már az is nagy dolog, hogy képes volt kivergődni abból a sorsból, ami várt volna rá: nem lett belőle sem bűnöző, sem széteső alkoholista.”

 

film

2008\04\24

„The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford” – Megszületett a legrosszabb Brad Pitt film. Szó szerint végig szenvedtem. Ennél még az is izgalmasabb, ha egy csiga ámokfutását közvetítik élő, egyenes adásban. Három óra tömény semmi… azért ennek kivitelezéséhez is kell némi tehetség. Egy pozitívuma volt a filmnek… Casey Affleck egész tűrhető, igaz azt az Oscar jelölést kicsit eltúlozták, a csiga ámokfutamán ő volt a maga mögött húzott testnedv, amivel hagy némi emléket maga után. De ennyi… elvett egy rakás időt az életemből, amit olyan értelmesebb dolgokkal is tölthettem volna, mint például a levegő molekuláinak filctollal történő megszámozása…. na mindegy, annak nekilátok most, mert kb. ennyi szellemi kapacitásom maradt Brad után….

 

film

2008\04\21

Tornádónak jelentem, megcsináltam a házi feladatot!

„Munka = Az embernek – szükségletei kielégítésére irányuló – tudatos, célszerű (termelő)tevékenysége. Tervszerű tevékenység eredménye; mű.”

Hát be kell vallanom, még most sem értem… én sem tudatos, sem célszerű termelőtevékenységet nem végzek…. egy része igaz: az egész mű, csak mű…

Szóval üdv a munka hőseinek… én inkább folytatom a társadalombomlasztást… mer’ az olyan jóóóó….

süti beállítások módosítása