hát legyen!!!

2013\05\22

"Sikeres és bölcs pszichopaták"

"De morális szempontból mi a rosszabb? Elverni valakit, aki megérdemli? Vagy elverni önmagát, aki nem érdemli meg?"

Nagyon jó kérdés! Végigolvasva a könyvet, sok érdekes dologgal talákoztam, és ez a mondat összegezte azt, amiben hiszek. Hogy miért is kéne áldozatnak lennünk?! Nem kell!

Miért védünk mindenki mást, ha igazságtalanságot érzünk, ugyanakkor magunkért miért nem állunk ki? Hisz ez az igazi kötelességünk!

"Sok emberrel az a baj, hogy amit erénynek tartanak, az valójában álcázott bűn. Sokkal könnyebb arról meggyőznie önmagát, hogy civilizált és józan, mint arról, hogy gyenge és puhány, nem igaz?"


Hát én nem vagyok hajlandó gyenge és puhány lenni....inkább francba a civilizáltsággal, nem verem el önmagam!! De másnak se hagyom, hogy elverjen! Te se engedd!!

2013\05\22

Szabad vagy felelőtlen?

Élhetsz szabadon, kockáztatva az életed, bele a nagyvilágba…..semmi baj  nincs ezzel. De abban a pillanatban, mikor úgy döntesz, valaki másért is felelősséget vállalsz, ez megváltozik.  Megmászhatsz 8000 méteres hegyeket, szembenézhetsz a halállal, addig, amíg egyedül a Te életeddel számolsz el. Ha ezt akarod tenni, tedd…..de abban a percben, ahogy másért is felelősséggel tartozol, mikor azt vállalod, hogy gyermeket hozol erre a világra, tudnod kell, vége  annak, hogy senki más nem számít. Kihívhatod a Sorsot magad ellen….de hidd el, a Sors nagyobb játékos…..

süti beállítások módosítása