hát legyen!!!

2011\08\06

zene videó

2011\08\05

Kérdőív....

2. Milyen javaslatai, megoldási lehetőségei vannak a fentiekkel kapcsolatban, amellyel a dolgozók komfortérzetét növelni lehetne?

Az ősrégi, rozsdás öltözőszekrénybe bepakolni a ruhákat elég undorító. Ne érjen az oldalához a ruha, mert akkor a frissen mosott inget lehet újra mosni. A „tájékozató” és „parancskönyv” fogalmakat tisztázni kéne, mert egy tájékoztatót nem köteles senki parancsnak felfogni, ezt elvárni elég érdekes hozzáállás. Az egyre gyakoribb lopások ellen végre tenni valamit, mert az sem növeli a komfortérzetet, hogy senki nem mert előhagyni semmit. Éppen ezért az étkezés is olyan, hogy ha valakiben van kellő merészség, hogy betegyen valamit a hűtőbe, és ne adj Isten még később is ott találja, akkor tud enni, ha nem, akkor így járt. A rendőrséget nem dísznek találták ki.

 

5. Hogyan kellene változtatni a munkatársi kapcsolatokat, hogy javuljon a munkahelyi légkör, a közös munka hatékonysága?

El kellene vetni az „Oszd meg és uralkodj” elvet! Amíg kihelyezett kémek és besúgók „segítik” a munkát, addig nem is lesz őszinte, egymást segítő munkakapcsolat, csak azok között, akik megbíznak egymásban. Amíg az emberek gyomorgörccsel mennek munkába, és mindenkiben ellenséget látnak, addig nem lesz felszabadult és produktív munkakapcsolat köztük.

 

6. Miben kellene változnia a vezetőinek ahhoz, hogy jobb munkakapcsolat alakuljon ki a vezető és a munkatárs között?

Elsősorban VASUTAS emberekre van szükség, nem olyanokra, akik vonatot csak gyerekként, otthon tologattak. A jó ötletek kellenek, de a kivitelezhetetlen, utas ellenesek megoldások nem vonzák az embereket a vasúthoz, hanem elüldözik. Egy vasútilag alulképzettebb főnök nem hiteles a beosztottjai szemében, és soha nem is lesz az.

 

13. Milyen javaslatai vannak arra vonatkozóan, hogy a szolgálati helyen csökkenjen a fluktuáció (dolgozók távozása, új felvétel)?

 

A legfontosabb, hogy az ember biztosnak érezze a munkahelyét, akkor tud tervezni az életében. Ha egyik napról a másikra kell gondolkoznia, akkor előbb-utóbb lépni fog, és keres olyan helyet, ahol élni is tud a munka mellett. Mert a legtöbb ember célja az, hogy éljen és ezért dolgozik. Nem fordítva. Nem azért él, hogy dolgozzon. Ha van a munkájának látszatja, akkor bármennyit képes dolgozni, de ha nem ismerik el a munkáját, akkor ismét csak mást keres. Mert nem ez az egy cég van a világon. Van, ahol többet kell dolgozni, de bevállalja az ember, mert jövőt akar, nem múltat.

gondolataim gysev

süti beállítások módosítása