hát legyen!!!

2010\01\10

Ayn Rand: Atlasz vállat von

„Az élethez az embernek három dolgot kell az élet legmagasabb és uraló dolgának tekinteni: az észt, a célt és az önbecsülést. Az észt, mint tudása egyetlen eszközét – a célt mint a boldogság olyan választását, amit annak az eszköznek el kell érnie – az önbecsülést mint annak sértetlen bizonyságát, hogy az elméje képes a gondolkodásra, és a személye érdemes a boldogságra, ami azt jelenti: érdemes az életre. Ez a három érték az ember valamennyi erényét feltételezi és megköveteli, és valamennyi értéke a lét és a tudat viszonyára vonatkozik: ésszerűség, függetlenség, integritás, becsületesség, igazság, termelékenység, büszkeség.”

idézetek aynrand

2010\01\10

Ayn Rand: Atlasz vállat von

„Azt tanultam meg, hogy a hazugság önmagunkról való lemondás, mert az ember feladja saját valóságát annak, akinek hazudik, s akit az urává tesz ezzel, s attól kezdve önmagát arra kárhoztatja, hogy olyan valóságot kreáljon, amilyet a másik megkíván. És ha valaki eléri a hazugság közbenső célját, az ár, amit fizet, az éppen az, amit az elérésének szolgálnia kellett volna. Az, aki a világnak hazudik, attól kezdve a világ szolgája.

 

„De nincsenek kegyes hazugságok, csak a pusztulás feketesége, és a kegyes hazugság a legfeketébb mind közül.”

idézetek aynrand

2010\01\07

= = = CSAK AZ ETO = = =

Tegnap hatalmasat röhögtem….néztem este a VÁC –GYŐR kézilabda meccset a neten….Amorim szabálytalankodott, és ezért kiállították….nem nagyon értett vele egyet, mondta is magában miközben leballagott a pályáról….erre mit mond a riporter???....”Amorimnak nem tetszett az ítélet, le lehetett olvasni a szájáról”….pffffff….portugálul tudsz szájról olvasni????....mert azt azért kétlem hogy magyarul anyázott volna….de szeretem az ilyen felkészült kommentátorokat :-)

 

Váci NKSE – Győri AUDI ETO KC  32 – 36

 

(vasárnap jönnek az oroszok….én ott fogok tombolni a helyszínen!!!)

sport kézilabda

2010\01\05

Ayn Rand: Atlasz vállat von

„Minden ember saját képmására formálja a világot. Megvan a hatalma a döntéshez, de nincs hatalma arra, hogy megmeneküljön döntésének szükségszerűsége elől. Ha visszaél a hatalmával, visszaél az emberi státusával, és az irracionális őrlő káosza az, amit elér létszférájaként, saját döntésével. Mindenki, aki a mások akaratának tett engedményektől romlatlanul őriz meg akár egyetlen gondolatot is, mindenki, aki odébb tesz akár egy gyufaszálat vagy épít egy darabka kertet saját gondolata képmására, ő az ember…mégpedig pont akkora mértékben, és az a mérték az erénye egyedüli mércéje is egyben.”

 

„Azt mondják, nehéz egyetértésre jutni az embereknek. Meglepődne, milyen könnyű, amikor mindkét fél erkölcsi alapelvének tekinti, hogy egyik sem a másik kedvéért létezik, és hogy a kereskedelmük egyedüli eszköze az értelem.”

idézetek aynrand

süti beállítások módosítása