hát legyen!!!

2009\12\20

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

2005….2007….2009….mi a közös az előbbi években?....a női kézilabda világbajnokság győztese….a tripla végrehajtója: OROSZORSZÁG

 

sport kézilabda vb2009

2009\12\20

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

Megvan a bronz!!! HEIA NORGE!!!

 

sport kézilabda vb2009

2009\12\20

Golden Globe 2009/2010

2010. január 17.-én kiosztják a Golden Globe díjakat. Megint lesz éjszakai programom. Az alábbiakban a sorozat jelöléseket sorolom fel. Bízom benne, hogy a „DEXTER” végre befutó lesz, mert az idei évad minden mást lemosott a térképről. Az utolsó 2 perc pedig sorozat-történelmet írt….

Legjobb dráma

“Big Love,” HBO;
“Dexter,” Showtime;
“House,” Fox;
“Mad Men,” AMC;
“True Blood,” HBO.

Legjobb komédia (vagy musical):

“30 Rock,” NBC;
“Entourage,” HBO;
“Glee,” Fox;
“Modern Family,” ABC;
“The Office,” NBC.

Legjobb színész (dráma):

Simon Baker, “The Mentalist,” CBS;
Jon Hamm, “Mad Men,” AMC;
Michael C. Hall, “Dexter,” Showtime;
Hugh Laurie, “House,” Fox;
Bill Paxton, “Big Love,” HBO.

Legjobb színésznő (dráma):

Glenn Close, “Damages,” FX;
January Jones, “Mad Men,” AMC;
Julianna Margulies, “The Good Wife,” CBS;
Anna Paquin, “True Blood,” HBO;
Kyra Sedgwick, “The Closer,” TNT.

Legjobb színésznő (komédia):

Tina Fey, “30 Rock,”
Edie Falco, “Nurse Jackie,”
Toni Collette, “The United States of Tara,”
Lea Michele, “Glee”;
Courteney Cox, “Cougar Town.”

Legjobb színész (komédia):

Alec Baldwin, “30 Rock”
Steve Carell, “The Office”
David Duchovny, “Californication,”
Matthew Morrison, “Glee,”
Thomas Jane, “Hung.”

Legjobb férfi mellékszereplő:

Jeremy Piven, “Entourage”;
Neil Patrick Harris, “How I Met Your Mother”;
William Hurt, “Damages”;
John Lithgow, “Dexter”;
Michael Emerson, “Lost.”

Legjobb női mellékszereplő:

Jane Lynch, “Glee”;
Rose Byrne, “Damages”;
Janet McTeer, “Into the Storm”;
Jane Adams, “Hung”;
Chloe Sevigny, “Big Love.”

film díjak

2009\12\18

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

Ezt a meccset kínszenvedés volt nézni…a sok hiba teljesen élvezhetetlenné tette…volt, hogy percekig csak fel-alá rohangáltak….és a végén sajnos az a csapat nyert, amelyik egy hangyaf*sznyival kevesebbet rontott…így a döntőben Franciaország – Oroszország, a bronzmeccsen Spanyolország – Norvégia lesz….nem sikerülhet minden….

 

sport kézilabda vb2009

2009\12\18

VÉGRE!!!!!!!!!!!!!

Akkorát kiáltottam, hogy még én is megijedtem…mióta elolvastam Ayn Rand, Az Ősforrás című könyvét, azóta várom, hogy végre megjelenjen a következő…attól féltem, esélytelen, hisz, több, mint 50 éve írta…de ma mit láttam az Alexandra kiadó honlapján?....

Ayn Rand: Veszett világ

MEGJELENT!!!!! És bár mióta megrövidítettek nem kevés pénzzel, azóta szűkösek a kereteim, de hála az őseimnek, hétfőn már hozza is a futár….csak aztán siessen!!!

 

Ayn Rand korszakalkotó regénye - amely először 1957-ben jelent meg - több mint négy évtizede bestseller, és egyúttal intellektuális mérföldkő. Olyan emberről szól, aki azt mondta, hogy megállítja a világ motorját - és megtette. Vajon pusztító vagy a legnagyobb felszabadító volt? Miért kellett az ellenségei helyett azokkal megvívnia a csatáját, akik leginkább hiányolták - és miért kellett legkeményebb csatáját az ellen a nő ellen megvívnia, akit szeretett? Mi egyáltalán a világ motorja - és minden ember hajtóereje?

Ez a roppant távlatokat átölelő regény emberi életek és sorsok bámulatba ejtő panorámáját tárja elénk: az értéktelen világfivá váló teremtő géniusztól... a nagy acélgyárosig, aki nem tudja, hogy saját pusztulásáért dolgozik... a filozófusig, aki kalózzá válik... a zeneszerzőig, aki megdicsőülése éjszakáján mond le a karrierjéről... a nőig, aki egy transzkontinentális vasutat irányít... a pályaudvar alagútjainak legalacsonyabb pályamunkásáig.

Az emberfeletti hősök és gazemberek kavalkádja, a jó és a rossz feltornyosuló kérdéseit feszegető Veszett világ Ayn Rand mesterműve. Ez a regény valóságos filozófiai forradalom, akció-thriller formában elbeszélve.

 

 

 

aynrand

2009\12\17

Nem mondom, hogy nem szeretem Tarantino „meséit”, de nem áll hozzám túl közel. Viszont….amit most láttam, az több volt, mint jó film…a „Becstelen Brigantyk” nem akar filozofálni, nem akar magyarázni, egyszerűen csak elmond egy történetet, és közben azt veszed észre, hogy bármennyire is fajsúlyos a téma, jól szórakozol. Kell ehhez Brad Pitt halálosan állati akcentusa, Christoph Waltz botrányosan fantasztikus alakítása, meg egy nagy adag cinizmus és irónia…nekem nagyon bejött….és egy biztos: NEM SZABAD SZINKRONNAL NÉZNI!!!!....csak feliratosan…az az akcentus mindent visz….

 

film

2009\12\17

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

A búcsú szépre sikerült…bár hulla fáradt vagyok, a magyarok utolsó VB meccsét nem hagyhattam ki….kár is lett volna…a második félidő izgalommentes, néhol parádés játékot hozott…9. hely, szerintem fejlődőképes válogatott, és egy-két ember most lopta be magát a szívembe…például Bulath Anita, aki eddig nem tartozott a kedvenceim közé…sőt….de azt kell, hogy mondjam, ez most változott…remélem együtt marad ez a csapat, és mire összeérnek, retteg tőlük majd a világ…mert mi az, ami sosem változik?....hát ez:

 

HAJRÁ MAGYAROK!!!!

 

sport kézilabda vb2009

2009\12\16

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

Holnap reggel 6.30kor az osztrákok ellen játszunk a 9. helyért….bízom benne, hogy elverjük a sógorokat…illetve sógornőket :-)….

 

A legutóbbi VB döntő visszavágója nem valósulhat meg, mert már az elődöntőben összecsap Norvégia és Oroszország….a meccs 18.án lesz….

 

sport kézilabda vb2009

2009\12\16

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

Pótolom a lemaradásaimat….

sport kézilabda vb2009

2009\12\15

!!!!!

Már régen nem érzem,
hogy minden múló percem pont úgy szép,
mintha ébren álmodnék.
Már régen nem értem mi tarthat vissza,
mondd mit várok még?
ha legbelül már indulnék

Mert mélyen bennem hangok szólnak
álmok nélkül nincsen holnap
félelemből miért maradjak már?

idézetek

2009\12\14

Kézilabda Világbajnokság 2009 Kína

A norvégok simán nyertek tegnap...

 

Holnap jön az utolsó forduló…sajnos lehetetlenség innen már a továbbjutás….de azért nyerni fogunk!!! A Norvégia – Spanyolország igazi csemege lesz, muszáj győzni, mert ezen múlik minden!!!

 

sport kézilabda vb2009

süti beállítások módosítása