hát legyen!!!

2009\11\13

Criminal Minds...

Mit szeretek igazán ebben a sorozatban?.....hogy a legsötétebb epizódokban is benne van a fény….hogy miközben durvábbnál durvább helyzeteket mutatnak be, sosem engedik elfelejteni, hogy mi az igazán fontos….egy-egy mosollyal, kedves szóval, vagy vicces beszólással terelnek vissza az élet világosabb részére….hát ezt szeretem én ebben a sorozatban….

 

„Criminal Minds” 5.évad 7.rész….

 

„A baljós természetfeletti sötét oldalain, a vámpírokénál nincs rettenetesebb hagyomány. Egy kitaszított, még a démonok között is.” (Montague Sumers)

 

„Jobb, ha magadnak írsz a nyilvánosság nélkül, mintha a nyilvánosságnak írsz és nem találod önmagad.” (Cyril Connolly)

sorozat idézetek gondolataim criminalminds

2009\11\10

Jó reggelt!

Bevallom az eddigi 5 évadból két részt láttam, az is az 5. szezon utolsó, dupla epizódja volt….de az az, amelyik miatt úgy döntöttem, a 6.-at nézni fogom…..nem bántam meg….és ha nem is lesz több jó rész benne (amit kétlek), a mostani miatt már megérte figyelni….nem egyszer néztem meg….nem kétszer…ötször….és szerintem még nincs vége….az a legfurcsább, hogy nem tudom mi volt benne a jó….csak azt tudom, hogy az érzések, amiket éreztem, miközben néztem, nagyon intenzívek voltak….és valahogy megnyugtató..hmm….befektetni érdemes… ..kockáztatni érdemes….nem másért….magadért….mert amit nyerhetsz, az a MINDEN…..

 

„Azt mondják, minél többet fektetsz be, annál nagyobb a haszon. De vállalnod kell a kockázatot! Meg kell értened, hogy talán mindent elveszítesz. De ha vállalod a kockázatot….Ha bölcsen fektetsz be….a végeredmény meglephet.” (Grey’s Anatomy)

 

sorozat idézetek gondolataim

2009\11\09

Olvasok most egy könyvet, Jung Chang: Vadhattyúk a címe. Egy család 3 generációjának igaz története. Olyan őszinteséggel ír a kommunista Kínáról, Mao Ce-tung őrült eszméiről, a kulturális forradalomról, a hatalom felhasználásáról, az emberek agymosásáról, hogy érzem a tehetetlen dühöt, ahogy egyre jobban belegabalyodok a történetbe. Iszonyú nehéz elképzelni, hogy ez tényleg létezett. Az emberek gondolatait olyan szinten ellenőrizték, hogy már nem is volt önálló akaratuk. Egy nagy kollektív tudatot akart Mao. Még van hátra 200 oldal….nem bírom letenni…aztán jön a következő kínai könyv, mert most nagyon rákattantam a kínai irodalomra…meg az egész keleti életfelfogásra és értékrendszerre….úgy érzem közelebb áll hozzám, mint a nyugati….

könyv gondolataim

2009\11\09

Criminal Minds...

Ez az epizód ritka undorító volt…."látványügyileg"….”Criminal Minds” 5. évad 6.rész….

 

„Ezért ha jobb szemed megbotránkoztat, vájd ki és dob el!” (Máté evangéliuma 5:29)

 

„Élj békében saját lényedben, mint otthonodban és a halál hírnöke hozzád sem érhet majd.” (Guru Narak)

sorozat idézetek criminalminds

süti beállítások módosítása