hát legyen!!!

2009\03\01

"Én vagyok a sorsom ura, lelkem kapitánya."

 

William Ernest Henley - Invictus

 

Out of the night that covers me,

Black as the Pit from pole to pole,

I thank whatever gods may be

For my unconquerable soul.

 

In the fell clutch of circumstance

I have not winced nor cried aloud.

Under the bludgeoning of chance

My head is bloody, but unbowed.

 

Beyond this place of wrath and tears

Looms but the Horror of the shade,

And yet the menace of the years

Finds, and shall find me, unafraid.


It matters not how strait the gate,

How charged with punishments the scroll

I am the master of my fate:

I am the captain of my soul.

 

 

 

William Ernest Henley - Legyőzhetetlen

Az égből, mely úgy hull felém,
Mint földtekére zord pokol,
Minden Istent csak áldok én
Lelkemért, mely meg nem hajol.

Az élet ökle letepert,
S én nem jajgattam vergődve, nem,
A véletlen dorongja vert,
S véres, de büszke még fejem.


Túl a harag, s a könnyek honán
Csak a halál borzalma vár,
Évek fenekednek reám,
De gyávának egy sem talál.


Nem baj, ha szűk a kapu,
S a tekercs bármit ró ki rám,
Magam vagyok a sorsom ura,
Lelkem hajóján kapitány.

 

Van egy másik fordítás is, amelyik nem rímes, és nekem annak a vége jobban tetszik:

 

 

 

Nem számít mennyire keskeny a kapu, hogy milyen súlyos büntetésekkel van tele róva végzetem pergamenje, Én vagyok a sorsom ura. Lelkem kapitánya.”

 

 

 

idézetek

2009\02\27

...az egyik legszebb filmes jelenet....

 

Egy olyan nap volt, amikor bármelyik percben leeshet a hó...és a levegő tele elektromossággal. Szinte hallani lehet. És ez a zacskó csak......táncolt velem...mint egy kisgyerek, ha könyörög, hogy játssz vele. Tizenöt percen át. Ezen a napon jöttem rá, hogy ott van......ez a teljes élet a dolgok mögött...és ez a hihetetlenül jótékony erő...mely azt akarja, hogy tudjam: Nincs okom félni......soha. Tudom, a videó csak silány másolat. De segít emlékeznem. Emlékeznem kell. Néha annyira sok....szépség van......a világban. Úgy érzem, ki se bírom. És a szívem......egyszer csak...beszakad.”

film videó idézetek

2009\02\26

 

Will Smith új filmje, a „Seven Pounds” számomra érthetetlen....szép, meg könnyes, meg dráma, de az első, ami eszembe jutott: MI VAN???.....az ember követhet el hibákat, okozhat balesetet, veszíthet el szeretett személyt, és lehet mindezekért bűntudata, zuhanhat össze, akarhat jobb emberré válni....de ki az, aki fogja magát és felosztja a szerveit idegen emberek között, merő emberiességből....nekem ez magas....most azt sulykolják belénk, hogy ha hibát követsz el, azonnal kövezd meg magad, és áldozd fel az életed a társadalom oltárán?!.....az egyetlen, ami nézhetővé tette a filmet, Will Smith játéka....mert a többi nekem beteges....

 

film

2009\02\25

 

Nem értem az Akadémiát....vagyis nem vagyok egy véleményen velük....míg a „The Reader” alatt szenvedtem, és nem éreztem Kate Winslet játékát, a mai film teljesen elfeledtette velem az időt....úgy ültem végig ezt a 2 órát, mintha pár perce kezdtem volna nézni....és lehet, hogy elfogult is vagyok, mert Angelina Jolie-nál jobb színésznő számomra nincs, de a „Changeling” egy tökéletes film, melyben tökéleteset alkotott....miért?....mert ÉRZED!!!....érzed a kétségbeesést, érzed a tehetetlenséget, érzed a haragot, és érzed....a reményt....azt a reményt, amit Te sem adsz fel soha, ha egy általad szeretett emberről van szó....Clint Eastwood filmjének ott a helye a legfontosabbak között....10/10....

 

film

2009\02\23

...and the Oscar goes to...

 

Fantasztikus volt az idei show......jót tett, hogy lecserélték az egész gárdát...az új emberek bizonyítani akartak, és sikerült nekik....Hugh Jackman tökéletes választás volt műsorvezetőnek, a díjátadókat pedig baromi ötletesen oldották meg....a leckét feladták a következő évre.....és bár Mickey Rourke sajnos nem nyert, nálam akkor is ő a befutó, a „The Wrestler”-ben hatalmasat nyújtott....viszont a „Slumdog Millionaire” szinte mindent begyűjtött....megérdemelte, sok ilyen filmre lenne még szükség......Jó éjszakát!

film díjak

süti beállítások módosítása