hát legyen!!!

2009\11\21

Az önimádat torreádora….Oscar Wilde….eddig pár idézeten kívül nem sokat olvastam tőle, de mivel azok felkeltették a kíváncsiságomat, most fejeztem be a Füveskönyvét…..íme néhány gondolat belőle…

 

„Minden ösztönzés, amit elfojtasz, befészkelődik az agyadba, és megmérgez. A kísértéstől csak egy módon szabadulhatsz: ha engedsz neki. Szegülj ellene, és belebetegszik a lelked, hogy olyasmire sóvárog, amit megtiltott magának.”

 

„Az olyan ember, akinek állandó lakcíme van, és neve szerepel a telefonkönyvben, szükségszerűen korlátok között, röghöz kötötten él. Teljesen szabad életet csak a csavargó élhet.”

 

„Éveket élhetsz anélkül, hogy igazán élnél, aztán egyszer csak az egész élet belesűrűsödik egyetlen órába.”

 

„A magántulajdon súlyosan ártott az individualizmusnak. Elhomályosította, mert összekeverte az embert azzal, amit birtokol.”

 

„Az embert semmi sem teheti nincstelenné. Nem az vagyunk, amit birtokolunk, hanem az, ami bennünk van. Ami rajtunk kívül van, semmit sem számít.”

 

„Az élet összes útszéli dolgára nagyon komolyan kellene tekintenünk, az élet össze komoly dolgára pedig őszinte és szándékos útszéliséggel.”

 

„Ha énközpontú akarsz lenni, én nélkül nem boldogulsz.”

idézetek

2009\11\19

hmm....

„Ha csak kalapácsod van, mindent szögnek nézel.”

idézetek

2009\11\17

"I'm a good man in a storm."

„I’m a good man in a storm.”….. ez lett az év üzenete számomra….azzá tette a múlt hét….

Először leszámoltam egy illúzióval….vannak kapcsolatok, amelyek nem bírnak ki mindent…..aztán rá kellett jönnöm, hogy mikor azt érzed szelíd vizeken evezel végre, mindig támad egy hullám…..és csak rajtad múlik, hogy alatta maradsz, vagy veszel egy nagy levegőt és úszol vele, míg megérzed a friss levegőt….az én hullámom ideért….először megpróbáltam küzdeni, de eszembe jutott egy másik mondás: „Istenem, adj lelki békét, annak elfogadására, amin változtatni nem tudok, bátorságot, hogy változtassak azon, amin tudok, és bölcsességet, hogy felismerjem a különbséget.” ….és felismertem….életemben talán először éreztem magam képesnek arra, hogy vegyek egy nagy levegőt, és ne törjön meg semmi….eddig azt hittem, megváltoztam….most már TUDOM…..és büszke vagyok magamra….túl fogom élni a hullámot….hogy jó ember lehessek a viharban……

gondolataim

süti beállítások módosítása